FAQ
Wat maakt Depilève uniek?Algemeen
Waarom kies ik voor Depilève®?
Depilève® heeft ruim 30 jaar ervaring en is uitgegroeid tot één van de toonaangevende ontharingsmerken en dit niet alleen in België maar wereldwijd.
Tijdens de kwalitatieve opleidingen van de Depilève® Waxing Acamdy wordt de ervaring van onze ontwikkelaars en trainers gedeeld met uw schoonheidsspecialist(e). Een Depilève-schoonheidsspecialist(e) beschikt over de juiste technieken om een zo pijnloos mogelijke ontharing uit te voeren.
De verscheidenheid aan harsen binnen depilève® maakt het mogelijk om elk huidtype op een juiste manier te benaderen. Het uitgebreid gamma aan ontharingsproducten zorgt voor een juiste voorbereiding en naverzorging van de huid met een gladde huid als resultaat. Met Depilève® bent u zeker van een uitstekende ontharingsservice. Vind hier een Depilève® instituut bij u in de buurt.
Waarom kiezen voor ontharen in plaats van scheren?
Bij scheren wordt enkel dat deel van het haartje verwijderd dat zich boven het huidoppervlak bevindt. Daardoor zijn de haren sneller terug zichtbaar. Door het afsnijden van de haren, worden deze vaak gestimuleerd tot overproductie waardoor de haren telkens sneller en schijnbaar dikker teruggroeien. Verder zorgt dit er ook voor dat er soms meerdere haren uit één haarzakje groeien.
Bij een ontharing verwijdert men het volledige haartje, inclusief de haarwortel. Er moet dus een nieuw haartje gevormd worden onder de huid. Dit is de reden waarom de haren bij een ontharing langer wegblijven dan wanneer men scheert. Bovendien zullen haartjes dunner zijn en minder opvallen dan haartjes die telkens worden kort gewiekt.
Zit er nog geen nieuwe haarwortel klaar tijdens een ontharing, dan is de kans groot dat het haartje voorgoed wegblijft, waardoor je dus na verloop van tijd zelfs een afname zal zien in het aantal haren.
Hoe lang moeten de haartjes zijn om ze te kunnen ontharen?
Vanaf een lengte van 3 mm kan er onthaard worden. Hoe korter de haren, hoe moeilijker de haren te verwijderen zijn.
Ik heb spataders, mag ik onthaard worden?
Veiligheidshalve wordt in geval van spataders geopteerd voor een ontharing met filmhars. Omdat spataders oppervlakkiger liggen en kwetsbaarder zijn, kan men de situatie verergeren bij het gebruik van striphars. Daar filmhars niet aan de huid kleeft en dus ook niet aan de huid trekt, loopt u hiermee minder risico om nog meer schade toe te brengen.
Het is evenwel mogelijk om enkel het gebied rond de spatader te ontharen met filmhars en de rest met striphars.
Kunnen er allergische reacties optreden bij het gebruik van hars?
Wanneer men allergisch is voor bepaalde bestanddelen aanwezig in de hars (zoals colofonium) kan er een allergische reactie optreden. Huiduitslag als gevolg van het verwijderen van de haartjes wordt echter vaak foutief aanzien als een allergische reactie. Een dergelijke reactie uit zich in rode bobbeltjes, rode huid of witte puistjes en is dus normaal. Wordt de uitslag erger, dan is er mogelijks sprake van een allergische reactie.
Mensen die allergisch zijn aan colofonium zijn hier doorgaans van op de hoogte, want colofonium is ook aanwezig in gewone wondpleisters, kerstbomen, postzegels, enveloppen, bepaalde vernissen, lijmen en medicijnen.
Indien u allergisch bent, dient u steeds uw schoonheidsspecialist(e) hiervan op de hoogte te brenge, zodat een colofonium vrije hars gebruikt kan worden.
Indien uw twijfelt, is het steeds aangewezen even langs te gaan bij uw dokter om een allergie vast te stellen.
Kan ik als particulier de hars van Depilève® kopen voor thuisgebruik?
Neen, de harsen van Depilève zijn enkel beschikbaar voor professionelen en studenten in de schoonheidsbranche. Bovendien is er een zekere behendigheid, techniek en kennis vereist om huidbeschadiging te voorkomen en een optimaal resultaat te verkrijgen.
Maak voor een ontharing dus altijd een afspraak met een gespecialiseerde schoonheidsspecialiste! Alle Depilève naverzorgingsproducten kan u eveneens bij uw schoonheidsspecialiste verkrijgen. Vraag ernaar!
Na de ontharing
Hoe lang blijven de haartjes weg?
Na 3 weken duiken de eerste haartjes terug op. Elk individu is echter genetisch verschillend en zal dus een andere haargroeicyclus hebben. Ook factoren zoals zwangerschap, menstruele cyclus,… kunnen een invloed hebben op de haargroei. Het heeft echter geen zin om zodra er terug haartjes zichtbaar zijn, naar de schoonheidsspecialist(e) te hollen voor een nieuwe epilatie. Het gros van de haren groeit meestal pas 1 à 2 weken na de eerste haartjes terug.
TIP: gebruik de haargroeiremmers van Depilève® om ervoor te zorgen dat de haren lichter, dunner en trager terug groeien. Verkrijgbaar bij uw schoonheidsspecialist(e).
Ik merk huidirritaties op na het ontharen. Wat nu?
De uitslag is een natuurlijke reactie van het lichaam op het uittrekken van de haren. Hoe gevoelig iemand is voor deze reactie, is persoons- en hormoongebonden. Daarom wordt het ook afgeraden om u te laten ontharen tijdens de menstruatie, omdat de pijnreceptoren dan op scherp staan, de ontharing minder aangenaam zal zijn en ook de kans op irritaties groter is. Het spreekt voor zich dat iemand die zich voor het eerst laat ontharen een grotere kans heeft op irritatie dan iemand die zich op regelmatige basis laat ontharen. De wortels zijn immers veel kleiner en de haartjes zijn minder talrijk aanwezig.
Is de huid rood en geïrriteerd na het harsen, dan kan een passend after-care product van Depilève® verlichting geven en de roodheid beperken.
Gewone huidirritatie verdwijnt normaal gezien na enkele uren, max. 48uur. Blijft de irritatie aanhouden en heeft u nog steeds last van jeuk of blaasjes, dan bestaat de kans dat er haarzakjes ontstoken zijn. De kans dat dit voorkomt is groter bij mannen dan bij vrouwen aangezien mannen grotere haarzakjes hebben (dus grotere wondjes) en vaker transpireren. Veelvuldig wassen met lauw water kan een oplossing bieden. Het smeren van een zalf met zinkoxide helpt ook (bv. Soothing Cream).
Om onstekeningen te voorkomen houdt u best rekening met de after-care tips die u hier kan vinden.
In uitzonderlijke gevallen kan de reactie te wijten zijn aan een colofonium of dennehars allergie. Indien u allergisch bent, dient u medicijnen te nemen om de allergie te onderdrukken (zie FAQ colofonium allergie). Bij een volgende ontharing dient u dit te vermelden zodat uw schoonheidsspecialist(e) een colofoniumvrije hars kan gebruiken.
Hoe kan ik ingegroeide haartjes voorkomen?
Vind hier meer informatie over het voorkomen en behandelen van ingegroeide haartjes.
Mag in na de ontharing in de zon komen?
Uit voorzorg wordt het afgeraden binnen de 24u na het ontharen onder de zonnebank te gaan of te zonnebaden. Bij een ontharing wordt ook de bovenste huidlaag verwijderd en krijgt men dus een dieptepeeling. Zo zullen lichaamszones die net onthaard zijn, sneller en intenser bruinen dan andere waardoor (permanente) pigmentvlekken kunnen ontstaan.
Meer tips voor na de ontharing vind je hier.
Verder dient u ook de zon te vermijden indien u Folisan gebruikt (voorkomen van ingegroeide haren en ontstekingen).